Alhambra

dsc_4881_600x8001
dsc_4897_600x8001
dsc_4877_600x8001
dsc_4878_600x8001
dsc_4895_600x8001

Beskrivning av Alhambra

Alhambra består av ett stort område av vackra trädgårdar, fontäner, Nasrid palatset, ett militärt fort, Generalife palatset samt många andra vackra byggnader inom palats området.

Alhambras historia är länkad till den geografiska plats där Alhambra är placerad: Granada. Högt uppe på en klippa som är svår att accessa, ovanför floden Darro, skyddad av bergen och omringad av skog, reser sig Alhambra upp som ett mycket imponerande slott med höga röda vallar som förhindrar världen utanför att se den fantastiska skönhet som döljs på insidan.
Alhambra fick sitt namn från de röda vallarna och väggarna, som på Arabiska heter  “qa'lat al-Hamra’ “
som betyder just Rött slott.

De första historiska dokument som är kända om platsen visar att Alhambra funnits sen 800 talet.

Ursprungligen var platsen designat som en militärt område, men blev under 1200-talet residens för de kungliga i Granada. Detta efter etableringen av Nasrid kungariket och Nasrid palatsets uppbyggnad, det första palatset inom Alhambra, byggt av kung Mohammed ibn Yusuf ben Nasr, mera känd som Alhamar.

Från 1200-talet fram till 1400-talet byggdes Alhambra ut och fortet fick ett citadell med höga vallar och försvars torn. Alhambra blev då uppdelat i två olika områden:

den militära zonen även kallat Alcazaba, där kasern byggnaderna tillhörande den kungliga vakten låg
Hov staden eller Medina, här låg adelsmännens hus, här fanns också alla palatsets tjänarbostäder, samt det berömda Nasrid palatset och Charles V palatset
Intill Alhambra, inom området, finns också the Generalife palatset som var ett ställe där Granadas kungliga hade sin sommarbostad och kunde slappna av från sina kungliga plikter och ha semester. Generalife är ett vackert område som är omringat av fruktträdgårdar och vackra trädgårdar.

Länk till att boka biljett till Alhambra här.

Source: http://www.alhambra.org/eng/index.asp?secc=/alhambra/history_alhambra

Information:

  • Avstånd från Lägenheten: 95 km
  • Boka av minst 3 timmar för ert besök på Alhambra
  • OBS! Besök/inträde till det fantastiska Nasrid palatset inom Alhambra kan endast göras inom den timme som står på din biljett, missa inte detta! (detta på grund av begränsad kapacitet inom palatset)

Att ta med sig:

  • Alhambra är ett stort palats område så bekväma skor är att rekommendera
  • Ta med mycket vatten! Under sommaren är det extremt varmt i Granada
  • Ta med din kamera, Alhambra är en vacker plats
Gör förfrågan om mer Information om detta Utflyktsmål »

(Endast för Semester Nerja´s hyresgäster)