Vaset Information

Vaset ligger 19 mil norr om Oslo, mellan Hemsedal och Fagernes på 800 meters höjd på 61 grader nord. Vaset området är känt för att vara området som har ”nära till allt”. Det finns många aktiviteter precis utanför husknuten och resten med en radie av 45 minuter ifrån hytten. Område som Jotunheimen, Beitostölen samt Hemsedals skidcenter ligger bara 45 minuter från hytten.

Vaset har en storslagen natur som bjuder på fina möjligheter till aktiviteter året om. Under vintern körs det regelbundet upp 240 km längdskidspår, det finns även en mindre alpinanläggning med tre nedfarter samt skiduthyrning, perfekt för barnfamiljen.
Sommaren bjuder på en grön och vacker fjällmiljö med många vattendrag med gott om fisk. Området om sommaren erbjuder både vandring, cykling och fiske med en storslagen utsikt ut över Jotunheimens spetsiga berg med det stora vasetvattnet i förgrunden.

På Vaset finns både resturanger samt en stor matbutik (Jokerbutiken). På Vaset området ligger cirka 1500 hyttor totalt utspridda över hela fjället.

Vackra Vaset området med Vasetvannet samt Jotunheimens berg i horisonten.
På Vaset idag så bedrivs aktivt Norskt stölsliv.