Karta & Vägbeskrivning

Vägen till Vaset är relativt snabb och enkel, motorväg till Oslo och sen är det europaväg upp till Fagernes, vilket gör att vägen är bra underhållen på vintern. Det är Asfaltsväg hela vägen förutom den sista 200 metrarna.

Färdbeskrivning:
Ni börjar med att ta er ut på E6:an och följer den upp till Oslo. När ni närmar er Oslo på inkörningen så väljer ni Oslo centrum mot Drammen. Kör då igenom den stora tunneln som går under hela Oslo Centrum och följer motorvägen 16 km genom Oslo tills ni ser en skylt E16 mot Bergen/Hönefoss, den väljer ni. Sen följer ni skyltningen mot Hönefoss. När ni har passerat Hönefoss så kommer ni till en rundel där ni väljer E 16 mot Fagernes.

När ni kommit in i Fagernes kör rakt igenom och fortsätt ca 9 km mot Vang, då kommer ni till en by Ulnes och ser Ulnes Kyrka på vänstersida. Samtidigt så har ni en skylt framför er som säger ”Panoramavägen” till vänster, här svänger ni av till vänster. Följer sen skyltning ”Panaramavägen” uppför berget ca 5 km. Då ni kommer till en mindre affär med ett troll på gräsmattan så är ni nära. 300 meter efter Trollet så har ni en 60 vägskyltar framför er. Precis innan 60 skylten svänger ni ner till vänster på en mindre grusväg, ni har då också en orange hytte på vänstersidan. Kör 200 meter på den mindre grusvägen och ni ser här två hyttor som liknar varandra på er vänstersida. Fjellbua är den hytte av de två som ligger längst ner i området, ni kör vägen till höger och sedan svänger ni till vänster upp på garageinfarten.

Möjligt att flyga till Fagernes:
Man kan även flyga till Oslo flygplats och ta Valdresbussen upp till fagernes eller tar man ett inrikesflyg till Fagernes flygplats, härifrån är det bara 20 km till hytten, vilket trafikeras med Buss och Taxi från flygplatsen eller Fagernes busstation.

Avstånd:
Helsingborg – Vaset är 70 mil
Löddeköpinge – Vaset är 74 mil
Oslo – Vaset är 19 mil
Fagernes – Vaset 17 km

Att tänka på:
Glöm ej att tag med 150 Nok till vägbommar på ditt och hemväg
Glöm ej fartkamerorna!!!
Glöm ej snökedjorna!!!

Google Maps Vägbeskrivning