Utförskidåkning/Slalom

Att vakna kl. 6.00 på morgonen och upptäcka att det har fallit en halvmeter lössnö under natten är en känsla som bara den sanne utförsåkaren kan svara på. Att glida fram i knädjup snö i en underbar bergsmiljö med ljudet ifrån skidorna som glider i lössnön lever man länge på.

Utförsskidåkning finns det gott om i området, Vasets skidsystem ligger precis i området och lämpar sig för de som önskar ett litet system med lättare åkning.
En av scandinaviens bästa skidsystem finner man i Hemsedal här finns allt för alla. Eller åt andra hållet ner i Valdresdalen så har man Valdres Alpincenter som är ett bra system för Barn Familjer och för de som önskar att åka skidor i Solsidan. Det finns även Beitostölens skidsystem som erbjuder varierande åkning för alla. Så inom omkretsen av 45 minuters körning så kan man åka i 4 olika system på en veckas skidåkning, inte illa!

Avstånd ifrån Hyttorna till skidsystemen:

Vaset skicenter: 2,5 kilometer
Hemsedal Skidsenter: 44 kilometer
Solheisen Skidcenter: 52 kilometer
Valdres Skiscenter: 28 kilometer
Beitostölens skidcenter: 54 kilometer

Bra säsong för Utförskidåkning är: 20 Nov – 10 Maj

På kartan nedan så hittar du de olika områdena som vi rekommenderar för Utförsskidåkning/Slalom, samt läs i sidomenyn om de olika områdena:

Hemsedalskidsystem bjuder på en bra off-pist skidåkning!
Härliga vyer i Scandinaviens Alper!