Längdskidåkning

5 minus grader och vallan biter perfekt, snön glittrar i solen, ryggsäcken är packad. Du glider ljudlöst fram i de nyuppkörda skidspåren och Vasets underbart vackra längdskidsområde öppnar sig framför dig, du kommer att ha en fantastiskt fin skidtur!

Gillar du att köra på till svetten lackar eller vill du heller åka längre turer med ryggsäck, du behöver inte välja Vaset erbjuder båda delar.
Det finns 120km uppkörda spår både för klassisk stil och för skate.
Snö brukar det vara gott om och även om det inte skulle vara det så har Vaset snö garanti från den 1 November med hjälp av konstsnö anläggning som producerar snö till längdåkningsspåren. Det finns även ett elljusspår på 5km.

Vaset är ett väldigt populärt skidcenter bland Norrmänen med sitt stora utbud av längdspår. Tackvara den tidiga snö garantin så har det norska skidlandslaget fått upp ögonen för Vaset, så bli inte förvånad om Ole Björndalen susar förbi dig i spåret.
Det finns både spår uppe på fjället och nere idalen.
Spåren börjar går 100 meter utan för hyttorna.

En vecka här uppe är en perfekt uppvärmning inför Vasaloppet.

Karta över längdskidåkningspåren kan man köpa i joker butiken på vaset centert.

På kartan nedan så hittar du de olika områdena som vi rekommenderar för Längdskidåkning, samt läs mer ute i sidomenyn om de olika områdena:

Längdskidåkning, bättre träning finns inte!
Vaset skidområde med utsikt över Jotunheimens berg
Större delen av Vasets Skidområde är dubbelspårat med skatemöjlighet i mitten