Forsränning

Gummibåtens front dyker under och vattnet sköljer över hela gänget i båten. Alla paddlar för att rätta upp båtens kurs samtidigt som nästa fors närmar sig....forsränning vårkantens höjdpunkt!

I Valdres finns forsränning för alla, i flera olika svårighetsgrader. Mellan Bagn och ner i Begnadalen så är förhållanden bra runt vårkanten för medel till lättare forsränning. En grad av forsränning som alla klarar med underbara omgivningar och fina platser för att stanna och ta en picknick.

Beger man sig över till Gudbrandsdalen till Sjoa så finner man en av de bättre forsränningsälvarna i Norge här kan man få det riktigt vilt och runt vårkanten till och med ”riktigt ordentligt med gas i”, här varierar man svårighetsgraden ut efter hur långt upp i bergen vi beger oss på älven. Sjoa ligger ca 2 timmars körning ifrån hyttorna.

I varje forsränningsbåt är vi mellan 4-8 personer. Bra förhållande för forsränning varierar mycket och snabbt. Allt har att göra med hur mycket vatten som rinner ifrån Jotunheimens Nationalpark och vidare ut i älven.

Preliminärt bra säsonger är: Början av Maj till mitten av Juni samt början av September till Oktober.

Länkar:
Se filmer med forsränning från området